TextielLab

Het TextielLab van het TextielMuseum is het kloppend hart van het museum: in de oude fabriek waar net als 100 jaar geleden de laatste technieken worden toegepast om vernieuwende, innovatieve stoffen en toepassingen te ontwikkelen. Het TextielLab is de plek voor het ontwikkelen van prototypes, autonome werken en exclusieve producties. Nationale en internationale ontwerpers, architecten, kunstenaars en veelbelovende studenten worden begeleid door productontwikkelaars en technische deskundigen. Zo ontdekken zij de eindeloze mogelijkheden op het gebied van garens, computergestuurde technieken en ambachten.
 
Het TextielLab richt zich voornamelijk op inrichtings- en vormgevingsprojecten (design & mode) en kunst. In het TextielLab zijn de volgende technieken beschikbaar: weven, breien, borduren, tuften, passement en laseren.
 
De uitgebreide bibliotheek, de museumcollectie en de (tijdelijke) tentoonstellingen vormen voor klanten van het TextielLab een belangrijke onderzoeks- en inspiratiebron.

Een offerte-aanvraag voor een ontwikkeltraject in het TextielLab kun je via ons webformulier indienen. Aanvragen worden geselecteerd op motivatie, innovatie (technisch of materiaal) en artisticiteit, door een commissie bestaande uit creatieve- , technische- en inhoudelijke teamleden.

Discipline(s) 
textiel
mode
design, kunst, technologie
Adres 
Goirkestraat 96
5046 GN Tilburg
Nederland
info@textiellab.nl