Make Eindhoven

Make Eindhoven is een werkplaats op het NRE-terrein, creatieve stadsbuurt in Eindhoven-centrum. Kunstenaars en designers experimenteren hier met ruimtelijke technieken en materialen zoals glas, metaal en grafische technieken zoals zeefdrukken, etsen en lithografie. Al deze materialen en technieken kunnen zij hier uitproberen en combineren. Ze worden aangemoedigd zich al makend te laten verrassen door de vele mogelijkheden, waardoor ze tot vernieuwende resultaten komen.

De missie van Beeldenstorm/Daglicht is als volgt te beschrijven: We willen de vernieuwing in de kunst en design bevorderen door met faciliteiten, kennis, onderzoek en daadwerkelijke productie creatieve makers te stimuleren om nieuwe wegen te exploreren.

We richten ons primair op de creatieve en artistieke makers. Daarnaast op deelnemers van educatie projecten, op mbo, hbo en universitair niveau. De vraag van de maker vormt het uitgangspunt, de werkplaatsen anticiperen op deze vraag en ondersteunen in het proces van maken. ‘Do it yourself’ is daarbij het uitgangspunt.

Discipline(s) 
design, kunst, technologie
Adres 
Gasfabriek 12
Postadres: Postbus 1215 5602 BE Eindhoven
5613 CP Eindhoven
Nederland
+31 (0)40 237 09 68
contact@beeldenstorm.org
Artist in Residence mogelijkheid 
Op basis van een project voorstel. Mail naar contact@beeldenstorm.org voor de mogelijkheden.