FLACC

FLACC realiseert kunstenaarsprojecten waarbij kunstenaars op facilitair, artistiek, inhoudelijk en financieel gebied ondersteund worden. FLACC beschikt over ruime, professionele ateliers voor metaal- en houtbewerking, een digitale studio, een ovenatelier voor keramiek, vlakglas en brons-gieten en twee multifunctionele ruimtes.

Binnen de projecten speelt reflectie over het werk, positie van de kunstenaar en artistieke ontwikkeling een belangrijke rol. Centraal staat de unieke interactie en verregaande samenwerking tussen FLACC en de kunstenaar, waardoor de kunstenaar optimaal gebruik maakt van het netwerk en faciliteiten van FLACC. Dit zorgt voor een kwalitatieve verdieping en een verbintenis die ook na de werkperiode blijft behouden. Cruciale elementen van een werkplaatsproject zijn: theoretisch onderzoek, diversiteit van werkplaatsen, input van experts en haalbaarheid. Productie en reflectie lopen parallel, waarbij de artistieke arbeid in dienst staat van de realisatie van een nieuw werk of ontwikkeling.

FLACC biedt kunstenaars en initiatieven de mogelijk om voor een gering bedrag gebruik te maken van de FLACC faciliteiten. Hierbij kan niet alleen gebruik worden gemaakt van de werkplaatsen, maar ook op groot formaat geprint worden eventueel onder begeleiding van technische assistentie. Een overzicht van de faciliteiten en prijzen is te vinden op de FLACC website.

Discipline(s) 
brons
glas
grafiek - print
hout
keramiek
metaal
Adres 
André Dumontlaan 2
B-3600 Genk
België
+32 (0)89 845 223
luuk@flacc.info
Artist in Residence mogelijkheid 
Het programma van Flacc bestaat uit werkperiodes van drie maanden. Kijk voor meer informatie op de website.