Extrapool / Knust

Knust is de grafische stencilwerkplaats in kunstenaarsorganisatie Extrapool gevestigd in Nijmegen (NL), en vertegenwoordigt een drukkerij en een boekbinderij. Sinds 1984 heeft Knust zich gespecialiseerd in de stencildruktechniek, ook bekend als mimeografie of Risografie. Knust heeft alles in huis om boeken, posters en (maga)zines te drukken en af te werken.

Door de jaren heen heeft Knust, het stencilen naar een ander niveau weten te brengen. De werkplaats heeft een aantal digitale stencilmachines zoals de Riso; A3 +/ A2 en Ricoh A3, met meer dan 50 verschillende kleuren. Met de verzamelde kennis van prepress, gecombineerd met afwerkingsapparatuur (binden, vouwen, snijden), is de productie aanzienlijk uitgebreid. Kunstenaars komen werken in residentie, DIY of in opdracht.

In januari 2015 opende Knust een kleine DIY werkplaats in het AGA in Amsterdam, NL. Vrijwilligers begeleiden kunstenaars o.a. in het stencilen van hun eigen werk. 


Het drukwerk van Knust kan (inter) nationaal worden verkregen op diverse boekenbeurzen, in winkels en in Extrapool's  Graphic Shop in Nijmegen, NL.

Discipline(s) 
grafiek - print
Adres 
Tweede walstraat 5
6511 LN Nijmegen
Nederland
+31 (0)243601815
drukwerk@extrapool.nl
Artist in Residence mogelijkheid 
Ja