AGA LAB

AGA LAB is een laboratorium voor kunstenaars, ontwerpers en fotografen die willen experimenteren met grafische technieken in de breedste zin. Oorspronkelijk ontstaan als een werkplaats voor grafici in 1958 zijn ze anno 2015 uitgegroeid tot een goed geoutilleerd atelier. AGA LAB  kenmerkt zich door het brede aanbod aan faciliteiten: (textiel-)zeefdruk, (foto-) ets, steendruk, hoogdruk, fine art print, een analoge doka en risografie. Op de werkvloer is dagelijks gekwalificeerde technische assistentie aanwezig.

AGA LAB deelt haar kennis en expertise door het organiseren van masterclasses, workshops, lezingen en presentaties. Er wordt onderzoek gedaan naar de toepassing van organische inkten en kleuren met pigmenten van verfplanten' uit een eigen stadstuin. Daarnaast kunnen internationale kunstenaars en ontwerpers in het artists-in-residence programma’s diverse grafische en crossover-toepassingen verkennen betreft 'inkt', 'kleur' en 'beelddragers'. 

Discipline(s) 
grafiek - print
Adres 
Roos van Dekamaweg 7
1061HR Amsterdam
Nederland
+31 (0)20 6252186
info@amsterdamsgrafischatelier.nl
Artist in Residence mogelijkheid 
Op basis van een projectvoorstel. Kosten bedragen €625 voor een kleine kamer en €695 voor een grote kamer per maand. Meer informatie op de website.